WHO zabeležila nov dnevni rekord okužb s koronavirusom

  • Napisal  sta
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
WHO zabeležila nov dnevni rekord okužb s koronavirusom

Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je v nedeljo zabeležila nov dnevni rekord števila novih okužb s koronavirusom. V svetu so v enem dnevu potrdili 307.930 okužb, zaradi bolezni covid-19, ki jo virus povzroča, pa je umrlo še 5500 ljudi. Doslej je zaradi covida-19 umrlo 917.417 bolnikov, je sporočila WHO.

Z novim koronavirusom se je doslej okužilo že več kot 28,6 milijona ljudi, polovico od tega v obeh Amerikah.

Največji porast okužb so potrdili v Indiji, ZDA in Braziliji, ki so v pandemiji covida-19 najbolj prizadete.

V Indiji so v nedeljo zabeležil 94.372 novih okužb, v ZDA 45.523, v Braziliji pa 43.718 novih okužb. V ZDA in Indiji so potrdili po več kot tisoč smrti, v Braziliji pa je za covidom-19 umrlo 874 ljudi.

Skupno število okužb se je v Indiji povzpelo na 4,75 milijona. Pred Indijo so po številu okužb samo ZDA s 6,4 milijona okuženih. V Braziliji so doslej potrdili več kot štiri milijone okužb, država pa ima neslaven rekord najvišjega števila smrti v Latinski Ameriki - doslej je zaradi covida-19 umrlo 131.000 ljudi, poročajo tuje tiskovne agencije.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.