Vlada ne podpira predloga zakona o gojenju konoplje

  • Napisal  Demokracija
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Kanabis Kanabis

Vlada se je na sredini seji opredelila, da ne podpira predloga zakona o gojenju konoplje in pridobivanju kanabisa v medicinske namene. Predloga zakona med drugim ne podpirajo tudi zato, ker ni v skladu z mednarodnopravnimi zavezami, ki jih ima Slovenija kot podpisnica enotne konvencije o mamilih, so sporočili iz ministrstva za zdravje.

Poleg tega ima predlog zakona po njihovem mnenju številne nomotehnične in vsebinske pomanjkljivosti. Predlog zakona bi z uveljavitvijo nove terminologije, ki ni usklajena z veljavno zakonodajo s področja zdravil in prepovedanih drog, povzročil nepreglednost ureditve na tem občutljivem področju in s tem pomembno zmanjšal pravno varnost, so zapisali v sporočilu.

Vladi je državni zbor posredoval predlog zakona o gojenju konoplje in pridobivanju kanabisa v medicinske namene, ki ga je DZ predložila skupina poslank in poslancev, prvopodpisani pa je poslanec SD Jan Škoberne.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.