(VIDEO) Premier Janez Janša ob dnevu Evrope poudaril pomen evropskih vrednot in ljudi, ki te vrednote živijo

  • Napisal  Rok Krajnc / Nova24tv.si
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
foto: arhiv Demokracije foto: arhiv Demokracije

Voditelji 27 držav članic Evropske unije in predstavniki vseh treh glavnih institucij povezave so v skupnem video sporočilu ob dnevu Evrope, ki so ga objavili danes na Twitterju, izpostavili pomen povezane Evrope in solidarnosti, še posebej ob trenutnem soočanju s krizo zaradi novega koronavirusa. Svoje sporočilo o pomenu Evrope je delil tudi slovenski premier Janez Janša.

 

Danes mineva 70 let od predstavitve Schumanove deklaracije, predloga političnega sodelovanja v Evropi za trajen mir med evropskimi narodi. Dan Evrope v državah članicah zaznamujejo z različnimi dogodki.

Evropa je naša usoda, EU je naša zavestna izbira. Izbira v želji po miru, svobodi in blaginji. V želji po sodelovanju in povezovanju na temelju spoštovanja različnosti in skupnih vrednot evropske civilizacije. Moč in prihodnost Evrope sta v njenih ljudeh, ki te vrednote živijo,” je dejal slovenski premier Janez Janša.

Več si lahko preberete in video ogledate TUKAJ.

.................

Izbrali smo drugačen pristop, pomagajte podpreti Demokracijo.

V ozračju politične korektnosti in ekonomske negotovosti prihodki od oglasov komaj zadoščajo za ohranitev neodvisnega in svobodnega glasu revije in spletne strani Demokracije. V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Če prebirate naše članke, vas prosimo, da nas podprete z donacijo, ki bo zagotovila, da nas boste lahko še naprej spremljali in brali. TUKAJ.

Hvala Vam.

nazaj na vrh