V ZDA zabeležili najmanj smrtnih primerov zaradi Covid-19 v zadnjih dveh tednih doslej

montaža: Matic Štojs Lomovšek montaža: Matic Štojs Lomovšek

V ponedeljek 20.4. 2020 so ZDA zabeležile najmanjše število smrtnih primerov zaradi epidemije koronavirusa v zadnjih dveh tednih, in sicer 1433 primerov, s čimer se je skupno število umrlih povzpelo na 42.364.

 

Po uradnih podatkih je sicer skoraj 93 odstotkov vseh smrtnih primerov v ZDA bilo v zadnjih treh tednih, najnovejši podatki pa kažejo na trend zmanjševanja števila žrtev.

ZDA imajo sicer v absolutnih številkah daleč največ okuženih, skoraj 790 tisoč, pa tudi in umrlih, vendar pa je te podatke potrebno primerjati v kontekstu števila prebivalcev. Po teh kriterijih pa so glede na število primerov okužb in smrti - to je 130 primerov na milijon prebivalcev- daleč pred ZDA evropske države, kot denimo Belgija s 503 smrtnimi žrtvami, Španija s 446 in Italija s 391, pa tudi Francija, V. Britanija, Švedska, Švica...

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.