V nemški vojski v minulih letih odkrili okoli 300 islamskih ekstremistov

Islamisti se skrivajo tudi v nemških vojaških uniformah, ne samo v svojih oblačilih... (foto: Wikipedia) Islamisti se skrivajo tudi v nemških vojaških uniformah, ne samo v svojih oblačilih... (foto: Wikipedia)

Nemška vojska je od leta 2010 do leta 2018 v svojih vrstah zabeležila 89 desničarskih skrajnežev, v zadnjem desetletju pa je bilo 15 vojakov opredeljenih kot levičarskih ekstremistov. Islamskega ekstremizma je bilo medtem od leta 2011 osumljenih več kot 300 vojakov, poročilo nemškega ministrstva za obrambo danes povzemajo lokalni mediji.

 

Nemška vojska je sicer 67 desničarskih ekstremistov zabeležila v obdobju pred julijem 2011, ko je Nemčija ukinila obvezno služenje vojaškega roka. Zaradi svojih načel je 86 vojakov ostalo brez službe, medtem ko trije primeri še potekajo, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V zadnjem desetletju je vojska v svojih vrstah zabeležila 15 levičarskih skrajnežev, le eden od teh pa je bil zabeležen po letu 2011.

Od tega leta dalje je bilo sicer 300 vojakov osumljenih islamskega ekstremizma, od tega pa jih je bilo le 24 uradno opredeljenih kot pripadniki islamske vere.

Primerjava kaže, da je islamskih ekstremistov precej več kot desničarskih...

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.