fbpx

V Nemčiji potrdili več kot 11.000 okužb s koronavirusom

  • Napisal  Demokracija
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
foto: Pixabay foto: Pixabay

V Nemčiji so znova presegli rekordno dnevno število okužb z novim koronavirusom, saj je inštitut Roberta Kocha danes sporočil, da so v zadnjih 24 urah potrdili 11.287 novih primerov okužbe. Prejšnje najvišje dnevno število je bilo v soboto, ko so poročali o 7830 okužbah.

 

V Nemčiji tako kot v večjem delu Evrope zadnje tedne dnevno poročajo o več okužbah kot v začetku pandemije v marcu, so pa občutno okrepili testiranja na okužbo. Obstaja možnost, da je v začetku epidemije zaradi manj testiranj ostalo več primerov neugotovljenih, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Oblasti so zaostrile ukrepe, med drugim so prepovedali večja zbiranja. Omejitve so uvedle tudi lokalne oblasti. V Berlinu tako morajo na nekaterih prometnih ulicah maske nositi tudi na prostem, navaja francoska tiskovna agencija AFP.

Nemška kanclerka Angela Merkel je v soboto državljane pozvala, naj zmanjšajo druženja in naj raje ostanejo doma.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.