Trump si leta 2020 najbolj želi za nasprotnika Josepha Bidna

  • Napisal  Demokracija
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Joe Biden Joe Biden Chuch Kennedy/Wikimedia Commons; PD

Ameriški predsednik Donald Trump je v pogovoru za ameriško televizijo CBS dejal, da si na predsedniških volitvah leta 2020 za nasprotnika najbolj želi nekdanjega podpredsednika ZDA Josepha Bidna. Kot je dejal v četrtek, o tem celo sanja in je prepričan, da bi ga zlahka premagal.

"Sanjam o Bidnu. To so sanje. Poglejte, Joe Biden je trikrat kandidiral za predsednika in nikoli ni dobil več od odstotka glasov. Predsednik Obama ga je potegnil s kupa smeti in vsi so bili šokirani, da je to storil," je dejal Trump.

Barack Obama si je leta 2008 za podpredsedniškega kandidata izbral Josepha Bidna, ki v tekmi za demokratsko nominacijo ni dobil veliko podpore. Poteza se je na demokratski strani izkazala za zadetek v polno, saj je bil Biden med demokrati vsaj tako priljubljen kot Obama.

"Rad bi, da bi bil to Biden. Mislim, da bi imel rad enega od ljudi, o katerih govorimo. Morda je to skupina sedmih ali osmih. Res bi rad kandidiral proti kateremu od njih, vendar Biden sam ni bil sposoben nikoli nič storiti. Ko je kandidiral dvakrat ali trikrat, nikoli ni presegel odstotka glasov," je še dejal Trump.

Predsednik ZDA trenutno z demokratske strani nima veliko razlogov za zaskrbljenost glede volitev 2020. Od možnih kandidatov, o katerih ugibajo, ima še največ podpore Biden, ki se ga Trump, kot kaže, najmanj boji.

Demokrati bodo najverjetneje morali najti neko novo ime, med njimi omenjajo kongresnika Joea Kennedyja iz Massachusettsa, ki je vnuk nekdanjega pravosodnega ministra ZDA Roberta Kennedyja, senatorja Coryja Bookerja iz New Jerseyja, senatorko slovenskega rodu iz Minnesote Amy Klobuchar, nekdanjega guvernerja Kolorada Johna Hickenlooperja in še koga.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.