Trump obiskal ranjene v streljanju na Floridi

  • Napisal  Demokracija
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Ameriški predsednik Donald Trump s soprogo Melanio obiskal bolnišnico na Floridi Ameriški predsednik Donald Trump s soprogo Melanio obiskal bolnišnico na Floridi Twitter

Ameriški predsednik Donald Trump je v petek s soprogo Melanio obiskal bolnišnico na Floridi, kjer se je srečal s poškodovanimi v nedavnem strelskem napadu na srednji šoli v Parklandu. Medtem se krepi pritisk na ameriški FBI, ki je v petek priznal, da ni ukrepal po namigu o nevarnosti najstnika, ki je ubil 17 ljudi.

Trump se je v bolnišnici v Browardu srečal s preživelimi in ranjenimi v napadu, ki je šolo v mestu Parkland severno od Miamija pretresel v sredo. Zahvalil se je zdravnikom, sestram in tistim, ki so prvi prihiteli na prizorišče, za njihovo "izjemno" delo, pokol pa po poročanju francoske tiskovne agencije AFP opisal kot "zelo žalostnega".

S soprogo se je nato odpravil v urad šerifa okrožja Broward, kjer sta se sestala z guvernerjem Floride Rickom Scottom, senatorjem Marcom Rubiem in šerifom Scottom Israelom. Kot je ob tej priložnosti dejal Rubio, skupnost in država, ki sta močno prizadeti, hočeta "ukrepanje, da se kaj takšnega ne bo več ponovilo". Trump je odgovoril, da "lahko na to računajo".

nazaj na vrh