(FOTO + VIDEO) Teroristi že zelo blizu Slovenije: Samomorilski napadalec se je razstrelil pred ameriškim veleposlaništvom v Črni gori Izpostavljeno

  • Napisal  C. Š. / Nova24tv
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
(FOTO + VIDEO) Teroristi že zelo blizu Slovenije: Samomorilski napadalec se je razstrelil pred ameriškim veleposlaništvom v Črni gori

V Podgorici, prestolnici Črne gore, se je pred stavbo ameriškega veleposlaništva razstrelil samomorilski napadalec. Šlo naj bi za 43-lretnega Daliborja Jaukovića (na sliki spodaj), Srba, ki živi v Podgorici.  

 

Napad se je zgodil nekaj po polnoči, moški je najprej na stavbo veleposlaništva odvrgel granato, nato se je razstrelil. Motiv za napad še ni znan, poročanje današnjih črnogorskih medijev povzemajo tuje tiskovne agencije. 

Ameriško veleposlaništvo je izdalo priporočilo, naj se ljudje izogibajo prizorišču napada. Sporočili so tudi, da stavba veleposlaništva v napadu ni bila poškodovana. Ostalih podrobnosti niso objavili.

Rusi želeli strmoglaviti premierja Đukanovića. So zdaj odgovorni tudi za teroristični napad?
Črnogorska vlada je na Twitterju objavila, da je pol ure po polnoči “neznana oseba storila samomor z eksplozivno napravo” in da je “ta oseba neposredno pred tem odvrgla eksplozivno napravo (…) na kompleks ameriškega veleposlaništva”.

Črna gora, ki je najmlajša članica zveze Nato, je že dlje časa politično razpeta med svojo zgodovinsko prijateljico Rusijo in ZDA, poroča STA. Številni se po napadu že sprašujejo, ali je to privedlo do napada. Spomnimo, da so pred dvema letoma črnogorske tajne službe preprečile atentat na takratnega predsednika vlade Črne gore Mila Đukanovića, vse skupaj pa so organizirali v Rusiji, saj se je Črna gora bolj kot Rusiji zavezala zahodu in zvezi Nato.

Video si lahko ogledate TUKAJ.

nazaj na vrh