Temu se reče resnična transparentnost porabe javnega denarja: meščani prek spleta lahko vsak trenutek spremljajo, komu in zakaj je mestna oblast namenila njihov denar Izpostavljeno

  • Napisal  Peter T.
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
(Slika: arhiv Demokracije) (Slika: arhiv Demokracije)

»Tekoča rezerva: pomoč za zdravljenje Mirsada Džananovića.« »Nabava materiala – matična knjiga.« »Popravilo avtomobila.« »Registracija avtomobila.« In tako naprej, poleg namena še točen znesek nakazila.

Tako izgleda spletna stran mesta Bihać v Bosni in Hercegovini (TUKAJ). Meščani lahko v vsakem trenutku vidijo, kakšno je stanje v mestni blagajni in zakaj je mestna oblast porabila denar. Dosledno in vsak dan. Za vsako konvertibilno marko - KM (denarna enota BiH, ki je 0,51 evra) posebej.

Temu se pravi transparentnost. In zanimivo je, da tudi natančno piše, komu je mesto dalo pomoč, kot denimo za omenjenega Mirsada Džananovića, ki mu je oblast za zdravljenje namenila 200 KM.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.