Takole je prijatelj Tanje Fajon Zoran Zaev utišal sodnika, ki je kljuboval njegovemu režimu: Za tri leta in pol ga je poslal v zapor!

  • Napisal  Domen Mezeg / Nova24tv
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
foto: facebook foto: facebook

Sodnik Vladimir Pancevski, nekdanji predsednik kazenskega sodišča v Skopju, je obsojen na tri in pol leta zaporne kazni. Pancevski je bil sicer zelo glasen kritik vlade makedonskega predsednika vlade Zorana Zaeva, še zlasti njegove zahteve, da sodišče kazensko preganja politične nasprotnike Zaeva na podlagi protipravno pridobljenih prisluhov. 

 

Pancevski je moral zapustiti svojo pisarno, in medtem ko so kolegi Zorana Zaeva prevzeli nadzor nad sodnim svetom, pa je bil ukinjen tudi njegov sodniški mandat. Tožilci pod vplivom Zaeva so pričeli sodni proces proti njemu zaradi domnevno osebnega dodeljevanja primerov sodnikom, namesto da bi se uporabljalo elektronski sistem, ki primere dodeljuje naključno, poroča Republikaenglish.

Nalog za pridržanje Pancevskega je bil izdan le malo pred volitvami, obsojen pa je bil po hitrem postopku. Ob zaključki svojega mandata pa je dejal, da je žrtev politično motiviranega sodnega spektakla. V preteklosti smo že poročali, da je socialist Zaev sicer dober prijatelj Tanje Fajon in zloglasnega finančnega špekulanta Georgea Sorosa.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.