Tako deluje »globalno segrevanje«: večji del ZDA pod okriljem arktičnega mraza

  • Napisal  STA, G. B.
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Fotografija je simbolična. (foto: Matic Štojs Lomovšek) Fotografija je simbolična. (foto: Matic Štojs Lomovšek)

Arktični mraz, ki se je iz Sibirije razširil po večjem delu ZDA vse do Mehiškega zaliva na jugu, je do torka povzročil najmanj šest smrtnih žrtev v prometnih nesrečah, podrl številne rekorde glede nizkih temperatur in snežnih padavin za ta čas ter zagrenil življenje okrog 220 milijonom Američanov.

 

V torek sta v dveh ločenih prometnih nesrečah v snežnem neurju umrli dve osebi v Ohiu. Prav tako je v Ohiu prišlo do dveh večjih naletov na avtocestah s po najmanj 50 vozili, vendar na srečo smrtnih žrtev ni bilo.

Tri osebe so umrle že v ponedeljek zjutraj v Michiganu v čelnem trčenju zaradi snega. V Kansasu pa je med trkom tovornjaka v osebni avtomobil umrla osemletna deklica.

Zgodnja zima bo na območju od srednjega zahoda do atlantske obale ZDA proti jugu do Mehiškega zaliva trajala do četrtka, ko naj bi se temperature spet normalizirale.

Do takrat pa bo mrzlo med drugim v Chicagu, ki se je v torek zjutraj zbudil s 15 centimetrov debelo snežno odejo in temperaturo zraka minus 13 stopinj Celzija. Že v ponedeljek je s steze zdrsnilo letalo na letališču O'Hare, odpovedali pa so več kot 1000 poletov.

V St. Louisu je zaradi snega prišlo do 61 prometnih nesreč, južno od Syracusa v državi New York se je prevrnil avtobus, v Buffalu pa so namerili 25 centimetrov snega, tako kot tudi v Detroitu.

Malce je snežilo tudi v mestu New York, V Memphisu v zvezni državi Tennessee pa so zaradi šestih stopinj Celzija pod lediščem odpirali ogrevalne centre. Po Minnesoti so zamrzovala jezera, v Kansasu se je termometer spustil do minus 18 stopinj, mraz in sneg pa sta zapirala šole od severnega dela Nove Anglije pa do Georgie in Alabame na jugu.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.