Švedski smrtni davek Covid-19 je postal najvišji v Evropi Izpostavljeno

  • Napisal  vir: voiceofeurope.com
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Zdravstvena delavka / shutterstock Zdravstvena delavka / shutterstock

Švedska je imela med 13 in 20. majem 6,08 umrlih na milijon prebivalcev na dan. To je največ na svetu, tudi več kot Združeno kraljestvoo, Belgija in ZDA, ki imajo 5,57, 4,28 oziroma 4,11. Na tej stopnji pandemije ima skandinavska država najvišjo stopnjo umrljivosti na prebivalca, navaja Financial Times, ki uporablja sedemdnevno tekoče povprečje novih smrti.

V zadnjih tednih, ko se je v številnih evropskih državah, kot so Španija, Italija, Francija in Združeno kraljestvo, število umrlih močno zmanjšalo, je smrtnost na Švedskem še naprej trdovratno visoka. Vsredo je na Švedskem, v državi z 10 milijoni prebivalcev, zaradi COVID-19 umrlo 3.831 ljudi . Danska, Finska in Norveška - v katerih živi približno po 5 milijonov prebivalcev - so zabeležile število smrtnih žrtev 551, 301 in 233.

Več lahko preberete na POVEZAVI.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.