ŠKANDAL! Dunajske mestne oblasti želijo preprečiti postavitev spomenika Sobieskiemu, kar naj bi spodbujal protimuslimanska čustva Izpostavljeno

Namesto spomenika je še vedno samo slika. (Slika: Twitter) Namesto spomenika je še vedno samo slika. (Slika: Twitter)

Mestne oblasti želijo preprečiti postavitev spomenika poljskemu heroju Janu III. Sobieskemu, ki je ustavil džihad in rešil krščanski svet, ker naj bi spodbujal protimuslimanska in protiturška čustva.

Podstavek na Dunaju z napisom Spomin 1683 je še vedno brez spomenika Sobieskemu. Že od leta 2013 trajajo pogovori, spomenik bi moral že stati, a dunajske oblasti preprečujejo, da bi ga postavili, čeprav je bila pred islamom ubranitev obleganega Dunaja leta 1683 najpomembnejši dogodek v avstrijski in evropski zgodovini.

Če ne bi Jan III. Sobieski prišel s svojo armado in branil Dunaj pred muslimani, bi bila danes Evropa podjarmljena islamu, prebivalci bi živeli barbarsko življenje, kot to lahko danes vidimo ponekod v arabskem svetu.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.