Severnokorejski odposlanec v ZDA na pogovorih o drugem vrhu Trump-Kim

  • Napisal  Demokracija
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Simbolična fotografija Simbolična fotografija Nicor/Wikimedia Commons; CC BY-SA 3.0

Severnokorejski odposlanec Kim Yong-chol je v četrtek prispel v Washington, kjer se bo po pričakovanjih srečal z ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom in državnim sekretarjem Mikom Pompeom. Po poročanju južnokorejskih medijev naj bi glavni severnokorejski pogajalec prinesel pismo voditelja Kim Jong-una za Trumpa.

Kim Yong-chola je ob prihodu v Washington pozdravil ameriški odposlanec za Severno Korejo Stephen Biegun. V Washingtonu in Seulu ugibajo, da bi lahko ZDA in Severna Koreja po današnjih pogovorih objavili datum naslednjega srečanja Trumpa in Kima, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Voditelja sta se prvič sestala junija lani na zgodovinskem vrhu v Singapurju, kjer je Kim obljubil jedrsko razorožitev svoje države. Medtem ko se je lani nadaljevalo zbliževanje med Severno in Južno Korejo, so pogajanja med Washingtonom in Pjongjangom o denuklearizaciji zastala.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.