Severna Koreja nadaljuje s pripravami za uničenje poligona za jedrske poskuse

Se bo odpovedal nukleranemu orožju? (foto: Villains Wikia) Se bo odpovedal nukleranemu orožju? (foto: Villains Wikia)

Severna Koreja se po poročanju južnokorejskih medijev še naprej pripravlja na uničenje poligona za jedrske poskuse v vasi Punggye-ri. Ob tem je Pjongjang novinarjem iz Južne Koreje sporočil, da se bo uničenje, če bodo dopuščale vremenske razmere, začelo v četrtek, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

 

Uničenje severnokorejskega poligona na severovzhodu države bi bil pomemben simbolni korak, s katerim bi Severna Koreja potrdila svoje namere o jedrski razorožitvi. Prvotno je bilo predvideno, da naj bi uničenje poligona Severna Koreja izvedla enkrat med sredo in petkom.

Severna Koreja je sicer v torek južnokorejskim novinarjem zavrnila čarterski polet, s katerim naj bi iz Pekinga v pristaniško mesto Wonsan na severu države pripeljali novinarje iz ZDA, Velike Britanije, Kitajske in Rusije, nato pa jim je vendarle dovolila vstop v državo. Iz Wonsana naj bi nato danes novinarje s posebnim vlakom odpeljali na območje poligona. Vožnja s posebnim vlakom naj bi trajala 12 ur, še navaja dpa.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.