Salvini zaradi migrantov danes na Siciliji

Imigranti v Sredozemlju (foto: commons.wikimedia.org/Sara Prestianni  CC BY 2.0) Imigranti v Sredozemlju (foto: commons.wikimedia.org/Sara Prestianni CC BY 2.0)

Vodja italijanske Lige Matteo Salvini bo danes prvič kot notranji minister obiskal Sicilijo. Po napovedih naj bi prispel v pristaniško mesto Pozzallo, kamor je v petek prispelo 158 novih migrantov. Na Italiji se medtem ponovno povečuje število novih prihodov migrantov in beguncev.

"Ta škandalozni posel z migranti bo v Italiji postal vedno manj donosen. Poskrbeli bomo, da bo Italija migrantom namenila manj denarja. Tihotapci ljudi so opozorjeni," je pred prihodom na Twitterju objavil Salvini, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Salvini je medtem napadel tudi nevladne organizacije, ki se ukvarjajo s pomočjo beguncem in jih je označil za "nadomestne tihotapce ljudi".

"Sicilija je naša meja. Izboljšati moramo sporazume z izvornimi državami migrantov. Ne moremo si dovoliti, da bi na stotisoče migrantov obdržali v Italiji," je še dejal novi italijanski notranji minister.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.