Salvini in Le Penova z zavezništvom pred evropskimi volitvami prihodnje leto

  • Napisal  B.S.
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Matteo Salvini in Marine Le Pen (foto: twitter Matteo Salvini) Matteo Salvini in Marine Le Pen (foto: twitter Matteo Salvini)

Italijanski notranji minister in vodja desne Lige Matteo Salvini in predsednica francoskega Nacionalnega zbora Marine Le Pen sta danes v Rimu napovedala zavezništvo pred volitvami v Evropski parlament prihodnje leto. "Maja se bo začela revolucija razuma," je na novinarski konferenci napovedal Salvini.

"Mi smo alternativa za Evropo," je poudarila Le Penova, poroča avstrijska tiskovna agencija APA. Dodala je, da je EU izdala vrednote solidarnosti in da se dogaja zgodovinska sprememba.

"Maja bomo lahko doživeli Evropo, ki se bo postavila proti globalizaciji. Nadomestili bomo avtoritativni model, v katerega se je v zadnjih letih spremenila EU," je še dejala voditeljica Nacionalnega zbora, ki se je skupaj s Salvinijem udeležila srečanja na temo gospodarske rasti in socialnih perspektiv v Evropo.

"Z Le Penovo delimo enaka stališča, kar zadeva Evropo, zaposlovanje in boj proti priseljevanju," je še dejal Salvini in dodal, da želi skupaj z njo vzpostaviti zavezništvo proti sovražnikom Evrope. Pri tem je kot "sovražnika" navedel predsednika Evropske komisije Jean-Clauda Junckerja in evropskega komisarja za finančne in gospodarske zadeve Pierra Moscovicija, ki da sta "zaprta v svojih bunkerji v Evropi".

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.