Saj ni res, pa je: ameriški predstavniški dom z resolucijo napadel ameriškega predsednika Trumpa, češ da je rasist

Donald Trump gre varuhom politične korektnosti močno "na jetra". (foto: Gage Skidmore / Wikipedia) Donald Trump gre varuhom politične korektnosti močno "na jetra". (foto: Gage Skidmore / Wikipedia)

Predstavniški dom ameriškega kongresa je sinoči z 240 glasovi proti 187 sprejel resolucijo, v kateri kot rasistične obsoja tvite predsednika ZDA Donalda Trumpa proti štirim demokratskim kongresnicam. V zgodovini ZDA se kaj takšnega še ni zgodilo, Trump pa je tvitnil le, da so se demokratom pridružili le štirje republikanci.

 

Trump je konec tedna progresivne kongresnice, ki se ne strinjajo z njegovo politiko, poslal domov v države, iz katerih so prišle, čeprav so vse, razen ene, rojene v ZDA. Nato je še tvital, da se mu morajo opravičiti, da podpirajo terorizem, da nasprotujejo Izraelu in sovražijo ZDA.

V resoluciji so Trumpa obsodili zaradi rasističnih komentarjev, ki so legitimirali in povečali strah in sovraštvo do novih Američanov in ljudi, ki niso belci. Obsodili so ga tudi, ker imigrante in prosilce za azil označuje za napadalce.

nazaj na vrh