Ruske specialne enote že v Venezueli? Na strani Madurovega režima!

  • Napisal  J. Ž./Nova24TV
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Nicolás Maduro in Vladimir Putin (Foto: Facebook) Nicolás Maduro in Vladimir Putin (Foto: Facebook)

Ta teden je ameriški admiral med zaslišanjem pred odborom za oborožene sile ameriškega senata izjavil, da so ZDA že seznanjene s poročili o prisotnosti ruskih specialnih enot v Venezueli, ameriške oblasti pa si zdaj trudijo potrditi to informacijo.

Admiral Craig Faller, ki vodi južno poveljstvo ameriških oboroženih sil je po poročanju UAWire na zaslišanju pred odborom za oborožene sile ameriškega senata razkril, da so ZDA seznanjene z nekaterimi poročili, ki omenjajo prisotnost ruskih varnostnih sil v Venezueli: “Nisem seznanjen s podrobnostmi situacije, vendar jo spremljamo. Opazili smo poročanja medijev o tem, da so bile varnostne sile Rusije že napotene v Venezuelo in iščemo dokaze ter raziskujemo, kako se lahko to izide.” Te naj bi delovale v korist režima diktatorja Nicolása Madura.

V Venezueli režim pri oblasti pomagajo ohranjati številne tiranske države
Kot smo na Nova24TV že poročali, se v Venezueli domnevno nahaja tudi skoraj 100 tisoč kubanskih uradnikov in drugih vladnih uslužbencev, med katerimi je veliko pripadnikov tamkajšnje obveščevalne službe in varnostnih sil. Prav Kubanci naj bi bili edini, ki lahko varujejo diktatorja Madura, saj ta Venezuelcem preprosto ne zaupa več. V državi je prisoten tudi Iran, ki naj bi si v zameno za pomoč režimu obetal dostop do venezuelskih zalog urana.

J. Ž./Nova24TV

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.