fbpx

Papež je preselil splošne avdience na splet

  • Napisal  Demokracija
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
foto: Pixabay foto: Pixabay

Papež Frančišek bo zaradi zaostritve pandemije covida-19 v prihodnje splošne avdience vodil preko spleta, so danes sporočili iz Vatikana. Glavni povod za to odločitev je bilo to, da se je avdience udeležil tudi nekdo, ki je bil pozitiven na novi koronavirus, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Frančišek bo tako od srede tedenske avdience znova prenašal iz knjižnice apostolske palače.

 

S tem želijo izključiti kakršnokoli ogrožanje zdravja udeležencev, zagotavljajo v Vatikanu. Podoben protokol so imeli v Vatikanu že spomladi. Tudi tedaj je papež prenašal svoje tedenske nagovore iz knjižnice. Osebno se je z verniki spet začel srečavati poleti, ko so deloma avdience potekale tudi na prostem. V Vatikanu pa so sprejeli tudi že druge podobne odločitve za varovanje zdravja. Tako bodo adventne in božične maše potekale brez vernikov v zasebnih prostorih, jih bodo pa prav tako prenašali preko spleta.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.