Obogatena zakladnica rokopisne kulturne dediščine NUK Izpostavljeno

  • Napisal  Maja Z.
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Predstavitev novih pridobitev rokopisne kulturne dediščine NUK. Predstavitev novih pridobitev rokopisne kulturne dediščine NUK.

Danes, 2. decembra 2019, je v Narodni in univerzitetni knjižnici potekala predstavitev novih pridobitev rokopisne kulturne dediščine NUK. Trubarjeva priznanja in zahvalne listine, s katerimi se poklonijo vsem, ki so bili v preteklem letu še posebej zaslužni za ohranjanje skupne pisne kulturne dediščine, v Narodni in univerzitetni knjižnici podeljujejo že od leta 2008.

Slovesna podelitev bo potekala danes zvečer v Veliki čitalnici NUK. Prejemnika Trubarjevega priznanja za leto 2019 sta dr. Miklavž Komelj in profesor dr. Anton Janko, podelili bodo tudi štirinajst zahvalnih listin. Tiskovno konferenco je vodila strokovna komisija v sestavi ddr. Nataša Golob, dr. Jasna Malešič in mag. Marijan Rupert, ki je ponosno predstavila oba nagrajenca in nove pridobitve, ki bodo na ogled v avli pred Veliko čitalnico NUK na večer prireditve in ves naslednji dan, ko se praznuje Ta veseli dan kulture.

nazaj na vrh