O tem niso poročali! Terorist na Švedskem napadel 14-letnike na športni prireditvi in kričal “Allahu Akbar”! Izpostavljeno

  • Napisal  vir. nova24tv.si
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
O tem niso poročali! Terorist na Švedskem napadel 14-letnike na športni prireditvi in kričal “Allahu Akbar”!

V nedeljo zvečer se je na Švedskem zgodil poskus terorističnega napada, o katerem mediji ne poročajo. Moški, ki naj bi ga identificirali kot Davida Hoffmana, se je namreč z avtom zaletel skozi vrata športne dvorane, v kateri so imeli 14-letni otroci rokometno tekmo. Po trku se je zadrl Allahu Akbar, otroci pa so panično začeli teči proti izhodu iz dvorane.

 

Policija sprva ni dojela, da gre za poskus terorističnega napada, zato so napadalca kar izpustili. Kasneje so v avtomobilu našli list, kjer so zapisani slavospevi Osama Bin Ladnu in sporočilo “vsi bodo umrli”. Šele zvečer so ga policisti izsledili in prijeli.

Na posnetku je razvidno, da se sredi tekme zasliši pok in krik Allahu Akbar. Otroci in tudi starši ki so na tribunah začnejo panično teči proti izhodu, nekaj ljudi pa steče proti napadalcu. Napadalec naj bi bil David Hoffman, ki je bil leta 2014 obsojen na osem let zapora, ker je moškega ustrelil v glavo, a je bil predčasno izpuščen, kljub slabemu obnašanju v zaporu. Tudi pred tem je bil obsojen zaradi posilstva.

Lana Božič

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.