Nemčija ne bo vnaprej izključila Huaweija kot dobavitelja 5G tehnologije

  • Napisal  Peter T.
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
(Slika: arhiv Demokracije) (Slika: arhiv Demokracije)

Po poročanju agencije Reuters, je predsednik omrežne agencije v Berlinu, Jochen Homann je v izjavi za nemški časopis Frankfurter Algemeine Zeitung posvaril pred prenagljenim izključevanjem kitajskega proizvajalca 5G tehnologije družbo Huawei.

Po njegovem mnenju ni razloga, da bi Huawei že od samega začetka izključili, saj so izdali varnostni katalog, s katerim naj bi sprejeli vse varnostne in previdnostne ukrepe. Uporabljali bodo samo zaupanja vredno tehnologijo, med katero je zaenkrat tudi tehnologija proizvajalca Huawei. Homann pa izpostavlja tudi problematiko občutljivega jedrnega omrežja, ki mu bi bilo potrebno posvetiti več pozornosti.

Medtem, ko so v Združenem Kraljestvu napovedali prekinitev sodelovanja z družbo Huawei, Nemčijo odločanje o standardih za komponente telekomunikacijskih omrežij še čaka. Tako sprememba Zakona o varnosti IT in Zakona o telekomunikacijah sta v rokah parlamenta, kar pomeni, da bodo odločitev najverjetneje znana po poletnih počitnicah.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.