Največje smetišče v prestolnici se utegne preimenovati v »deponijo odpadkov maršala Tita«! Izpostavljeno

(Slika: PrintScreen/Facebook) (Slika: PrintScreen/Facebook)

»Vse, kar je naredil Tito, je končalo na smetišču zgodovine. Vseeno ga ne smemo pozabiti. Zato predlagam, da se Jakuševac, največja deponija odpadkov v Zagrebu, imenuje po njem: deponija odpadkov maršala Tita,« je pred meseci zapisal hrvaški duhovnik Damir Stojić.

Potem ko so Zagrebčani Trg maršala Tita preimenovali v Trg Republike Hrvaške, so nekateri menili, da bi se v hrvaški prestolnici moralo nekaj poimenovati po Titu, in sicer skladno s tem, kar je bil in kaj je počel.

Ker je Titov socialistični eksperiment neslavno propadel in končal na smetišču zgodovine, je hrvaški duhovnik Damir Stojić, bolj znan kot Don Stojić, predlagal, da je edino primerno, da se po jugoslovanskem diktatorju poimenuje smetišče.

»Nekateri pravijo, da je maršal Tito del naše zgodovine in da je naredil nekaj pozitivnih stvari, zato ne sme v pozabo. Spomnimo se njegovih dosežkov,« je Stojić zapisal na svojdem Facebook profilu in nadaljeval:

»Država, za katero se je boril, se pravi Jugoslavija, je razpadla in s krvjo smo plačali, da smo odšli. Ideologija, ki ga je navdihovala, se pravi komunizem, je propadel in za seboj pustil goro trupel, mipa še vedno v ustih občutimo grenak okus tega strupa, ki ga je naš narod moral 50 let piti. Simbol, pod katerim se je boril, se pravi rdeča zvezda, je simbol, pod katerim je bila napadena naša Hrvaška. Vse, kar je naredil Tito, je končalo na smetišču zgodovine. Vseeno ga ne smemo pozabiti. Zato predlagam, da se Jakuševac, največja deponija odpadkov v Zagrebu, imenuje po njem: deponija odpadkov maršala Tita.«

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.