fbpx

Nadzorniki Krke na konstitutivni seji za predsednika izvolili Jožeta Mermala

  • Napisal  Demokracija
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
foto: Krka d.d. foto: Krka d.d.

Nadzorni svet novomeške Krke je na sredini konstitutivni seji za predsednika izvolil Jožeta Mermala, ki je funkcijo opravljal tudi v prejšnjem mandatu. Za Mermalovega namestnika so izvolili predstavnika delničarjev Mateja Lahovnika, drugi namestnik predsednika nadzornega sveta pa je postal predstavnik zaposlenih Franc Šašek.

Štiri nove od sicer devetih Krkinih nadzornikov so delničarji imenovali na julijski skupščini. S sklicem skupščine so bili za imenovanje v devetčlanski nadzorni svet predlagani obstoječi nadzorniki Julijana Kristl, Boris Žnidarič in Jože Mermal, kot novo ime pa je bil predlagan Peter Filipič.

Vendar pa je Slovenski državni holding (SDH), kot so tedaj povzeli v Društvu Mali delničarji Slovenije, na skupščini podal nasprotni predlog, s katerim je namesto Filipiča predlagal ekonomista Lahovnika, ki je bil v zadnjem času v javnosti znan predvsem kot vodja svetovalne skupine vlade za pripravo protikoronskih ukrepov. Za petletno mandatno obdobje, ki se je začelo 21. avgusta, so bili tako izvoljeni Kristlova, Žnidarič, Mermal in Lahovnik.

V nadzornem svetu Krke sedijo še Borut Jamnik, Mojca Osolnik Videmšek, Mateja Vrečer in Tomaž Sever.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.