Na Ljubljanskem gradu odslej ves čas slovenska zastava? Izpostavljeno

foto: Twitter foto: Twitter

Pred časom je bila na ljubljanskem gradu opažena slovenska zastava, seveda poleg mestne. Mnogi so se spraševali, ali je bilo to storjeno le zaradi državnega praznika ali to pomeni trajno rešitev.

 

Namreč, znano je bilo, da so politične sile tranzicijske levice nasprotovale slovenski zastavi na Ljubljanskem gradu. Nekajkrat so jo skušali izobesiti tudi številni domoljubi, vendar je bila vedno zelo hitro odstranjena.

Sedaj je ljubljanska mestna občina vendarle našla »tehnično rešitev« tako, da je na trdnjavi postavila še en drog. Ali se je omehčal ljubljanski župan Zoran Janković ali je ukaz za to prišel iz vrst političnih botrov, ni znano. Je pa res, da je Janković vseskozi vztrajal, da je Ljubljanski grad spomenik lokalnega pomena, zato državna zastava na njem ni potrebna.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.