fbpx

Na Hrvaškem spet rekordno število dnevnih okužb in smrti zaradi covida-19

  • Napisal  Demokracija
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
foto: Pixabay foto: Pixabay

Na Hrvaškem so v zadnjih 24 urah potrdili rekordnih 1563 novih primerov okužbe z novim koronavirusom. V enem dnevu je umrlo tudi največ bolnikov s covidom-19 doslej - 13, je danes sporočil nacionalni štab civilne zaščite.

 

Deset bolnikov je umrlo v Zagrebu, trije pa v Osijeku, poroča portal index.hr.

Po podatkih županijskih štabov civilne zaščite je največ novih okužb znova potrjenih v Zagrebu in sicer 705. O porastu okužb so poročali iz več županij, tudi iz istrske, kjer so potrdili kar 41 okužb. Od tega jih je 33 uvoženih iz drugih delov Hrvaške, največ iz Reke (19). O rekordnih 41 novih okužbah poročajo tudi iz dubrovniško-neretvanske županije, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Po podatkih nacionalnega štaba je v državi aktivnih okužb 7380. V bolnišnicah se zdravi 661 bolnikov s covidom-19, od katerih jih je na ventilatorjih 46.

Doslej so v državi potrdili 29.850 okužb z novim koronavirusom, umrlo pa je 406 bolnikov.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.