Na dan priplavale nove rasistične opazke “Malega Mika” Bloomberga

  • Napisal  Ivan Šokić/Nova24TV
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Judovski milijarder in kandidat za demokratsko predseniško nominacijo Michael Bloomberg (foto: EPA) Judovski milijarder in kandidat za demokratsko predseniško nominacijo Michael Bloomberg (foto: EPA)

Kandidat za demokratsko predsdeniško nominacijo in nekdanji newyorški župan Michael “Mali Mike” Bloomberg se je nedavno znašel na tnalu zaradi svojih rasističnih izjav na račun črncev in latinosov. Z vsakim dnem pa se število izjav iz preteklosti zaradi katerih se mora Bloomberg opravičevati samo veča.

V svojem zadnjem županskem mandatu leta 2011 je takratni newyorški župam Mike Bloomberg začel z iniciativo YMI, ki jo je v sodelovanju z mestom New York financiral še en judovski milijarder George Soros.

Namen iniciative je bil nasloviti “razlike med črnci in latinosi starimi med 16 in 24 let na področjih izobraževanja, zaposlitve , zdravja in pravosodja.” Zalomilo se je pri Bloombergovem intervjuju, ki je po skoraj devetih letih spet priplaval na površje.

Za demokratske volivce je namreč jezik, ki se ga Bloomberg poslužuje v svojih opisih črncev in latinosov po pisanju Breitbarta najmanj “rasno občutljiv.”

Bloomberg si je drznil predlagati, da bi lahko ti dve manjšini v Ameriki veliko bolj uspevali, če bi bili njihovi očetje prisotni v njihovem življenju. Številnim peresom se je zdelo, da so lahko užaljeni v imenu črnske in latinoameriške skupnosti, zaradi česar so predlagani iniciativi tudi nasprotovali. “Kontroverzno je, a 95 odstotkov vaših umorov in morilcev in žrtev morilcev spada v en opis,” je povedal Bloomberg v intervjuju za Aspen Institute leta 2015. “So moški, manjšine, od 15 do 25 let.“

Video https://www.youtube.com/watch?time_continue=254&v=5L0Zq0MusGA&feature=emb_logo

Ivan Šokić/Nova24TV

nazaj na vrh