Migranti na ladjah nevladnih organizacij izsiljujejo z zavračanjem hrane Izpostavljeno

Migranti še kar prihajajo čez Sredozemsko morje...(simbolična fotografija) Migranti še kar prihajajo čez Sredozemsko morje...(simbolična fotografija)

Nekateri izmed 49 migrantov, ki so še vedno na odprtem morju ob obali Malte, zavračajo hrano, je včeraj zvečer sporočila nevladna organizacija Sea Watch, ki upravlja z eno izmed ladij z migranti. Malta jim še naprej prepoveduje vplutje in bo pri tem vztrajala, dokler jih ne bo pripravljeno sprejeti zadostno število članic EU.

 

"S krova ladje Sea Watch poročajo o primerih ljudi, ki zavračajo hrano," so tvitnili pri nevladni organizaciji.

Migrante, ki so se v Evropo odpravili s severa Afrike, so na poti čez Sredozemlje pobrali nevladniki, a sedaj na krovu Sea Watch in še ene ladje že od 22. decembra tičijo na morju, saj jim nobena država EU ni dovolila pristanka na svoji obali.

V vladnih krogih v Valletti so danes dali vedeti, da jim bo Malta vplutje dovolila le, če jih bo pripravljeno sprejeti zadostno število članic povezave.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.