Lov na džihadiste: ZDA ponujajo milijon dolarjev nagrade za bin Ladnovega sina

Osama Bin Laden ima biološke potomce. (foto: Wikipedia) Osama Bin Laden ima biološke potomce. (foto: Wikipedia)

ZDA so v četrtek razpisale milijon dolarjev nagrade za informacije o sinu pokojnega ustanovitelja teroristične mreže Al Kaida Osame bin Ladna, ki naj bi se prebijal proti vrhu te teroristične organizacije. Hamza bin Laden naj bi se nahajal nekje v Pakistanu ali Afganistanu.

 

Al Kaida je prevzela odgovornost za teroristične napade na ZDA 11. septembra 2001, ameriške posebne enote pa so v času predsednika Baracka Obame ujele in usmrtile Osamo bin Ladna, ki je bil na čelu te teroristične organizacije.

Skrajna skupina Islamska država je nato prevzela primat največje in najbolj nevarne teroristične skupine, Al Kaida pa ni bila več v ospredju medijske pozornosti. Hamza bin Laden ni obtožen izvedbe kakšnega napada, ampak naj bi od avgusta 2015 pozival skrajneže, da napadajo ZDA in zahodne zaveznike, med drugim zaradi maščevanja za očetovo smrt.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.