Kraljica Elizabeta poziva razdeljene Britance k iskanju skupnih točk

  • Napisal  Demokracija
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Današnje dogajanje Današnje dogajanje Prabhupj at wts wikivoyage/Wikimedia Commons; PD

Britanska kraljica Elizabeta II. je v četrtek zvečer Britance pozvala k enotnosti za dosego skupnih točk. Po oceni poznavalcev gre za poziv, da bi na Otoku presegli delitve zaradi brexita, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V govoru članicam Ženskega inštituta (WI) iz Norfolka na vzhodu Anglije je 92-letna kraljica še poudarila, da ljudje ne bi smeli izgubiti pred očmi večje slike.

"Vztrajnost, prijateljstvo, osredotočenost na skupnost ter potrebe drugih so danes potrebne prav tako, kot so bile", ko je bil inštitut leta 1915 ustanovljen, je poudarila kraljica in dodala, da se vsaka generacija sooča z novimi izzivi in priložnostmi.

"Ko iščemo nove odgovore v sodobnem času, sama prisegam na že uporabljene in preverjene recepte, kot je, da o drugih govorimo dobro ter spoštujemo različna stališča, iščemo skupne točke in da pred očmi nikoli ne izgubimo večje slike. Zame je ta pristop brezčasen in priporočam ga vsem," je še dejala britanska kraljica.

Kraljica je omenjeno povedala sredi burnih razprav v britanskem parlamentu o izstopu Velike Britanije iz Evropske unije, ki je načrtovan za 29. marec.

Člani britanske kraljeve države se običajno ne vmešavajo v dnevno politiko; še posebej kraljica si prizadeva, da bi v javnosti ohranila nevtralno držo.

Minuli mesec je že v tradicionalni božični poslanici izpostavila sporočilo enotnosti in posvarila pred težnjami, da bi dajali prednost koristim posameznim skupin pred skupnimi koristmi za državo.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.