Je razvpita plaža Zrće postala strah in trepet za celo Evropo? Množične divje zabave na omenjenem kraju najhujše leglo Covid19, okužbe od tam prišle celo na Češko! Izpostavljeno

foto: Wikipedia foto: Wikipedia

Otok Pag je v zadnjih letih najbolj znan po razvpiti plaži Zrće, ki je v poletnem času prizorišče množičnih zabav, ki privlačijo mlade turiste tudi iz oddaljenih držav.

 

Čeprav hrvaške oblasti trdijo, da letos tam takšnih zabav ni več, pa fotografije, ki se pojavljajo na družbenih omrežjih, govorijo drugače. O tem smo sicer poročali TUKAJ, dejstvo pa je, da si mnogi mladi želijo užitka in zabave, za turizem v tem delu Jadrana pa je plaža Zrće prava zlata jama, ki prinaša ogromno dobička, tudi za državno blagajno. O divjih zabavah so poročali tudi nemški mediji, medtem ko so hrvaški to demantirali, češ gre za fake news.

Da je lahko omenjeni kraj pravo žarišče okužb in zato nevaren za Evropo, pa dokazuje tudi zapis glavnega češkega epidemologa Rastislava Madarja. Slednji je na twitterju objavil, da so zabave v Zrćah na Pagu delni izvor okužb s koronavirusom na Češkem, poroča Index.hr. Po njegovih besedah so tudi nekateri mladi Čehi, ki so se udeleževali tamkajšnjih zabav, okužbo prinesli v domovino. Tako naj bi v zadnjem času zabeležili šest primerov okužb, prinesenih z Zrć. V nasprotju z njim pa hrvaški mediji trdijo, da na tem kraju ni bilo zabeleženih okužb.

Novico o mnenju češkega epidemologa je sicer objavil portal 24ur.com. Med komentarji pa je nekdo omenil, da tudi okužbe v Nogometnem klubu Domžale izvirajo iz Zrć. Ni pa znano, ali gre za sarkazem ali za resnično informacijo. Pred štirimi dnevi so sicer v omenjenem klubu sporočili, da je bil eden od nogometašev pozitiven pri testiranju za Covid19.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.