Hrvaški mediji o Cerarjevem pismu Evropski komisiji: “Slovenci so spet razočarani, reakcija iz Bruslja jih je pahnila v depresijo!” Izpostavljeno

Miro Cerar (foto: Nova24TV) Miro Cerar (foto: Nova24TV)

Odstop slovenskega predsednika vlade Mira Cerarja odmeva tudi v državah nekdanje skupne republike Jugoslavije. O velikem presenečenju na slovenskem političnem prostoru so pisali tako naši južni sosedi Hrvati, kot tudi v Srbiji in Bosni. Mediji na Hrvaškem in v Srbiji pišejo, da je v ozadju Cerarjevega odhoda več kot samo odločitev vrhovnega sodišča, da se mora sporni referendum o drugem tiru pooviti. Čeprav se šef stranke SMC hvali, kaj vse je njegova vlada v dobrih treh letih in pol na položaju dobrega naredila za blaginjo ljudi, pa Slovenke in Slovenci z njo niso zadovoljni, saj se podpora giblje zgolj okrog petih odstotkov.

“Cerarjev odstop je povsem presenetil tudi njegove partnerje v koaliciji,” piše srbski spletni portal Blic, ki navaja, da šef stranke Desus Karl Erjavec in predsednik Socialnih demokratov Dejan Židan za njegovo potezo nista vedela vse do nastopa v živo ob 22. uri, ki sta ga prenašala Nova24TV in RTV. Blic še citira besede prvaka opozicije Janeza Janše, ki opozarja, da želijo isti strici iz ozadja, ki so leta 2014 na politični parket lansirali Cerarjevo stranko, zdaj glasove taistih volivcev preusmeriti na nov obraz, za katerim se skriva Marjan Šarec.

Index: Več kot polovica Slovencev Cerarjevo delo označuje za neuspešno

Popularni hrvaški portal Index.hr navaja, da je več kot 50 odstotkov slovenskih volivcev delo vlade Mira Cerarja označuje za neuspešno. “Slabši uspeh kot pred štirimi leti bi poleg stranke SMC na volitvah zabeležila samo še stranka Desus, ki jo vodi Karl Erjavec. To ni nenavadno, saj je podpora vladi v zgolj enem mesecu dni padla za več kot pet odstotnih točk,” piše Index.

Več si lahko preberite TUKAJ.

vir: Nova24TV

nazaj na vrh