George Soros pripravil nov več milijonski paket denarja za ameriške predsedniške volitve 2020

  • Napisal  Peter Truden/Nova24TV
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
George Soros (foto: epa) George Soros (foto: epa)

Uničevalec sodobnega sveta George Soros je za ameriške predsedniške volitve pripravil nov finančni paket, vreden več kot 5 milijonov dolarjev.

Financer številnih nevladnih organizacij in levičarskih vlad po svetu George Soros naj bi po pisanju Politica prijavil kar 5,1 milijona dolarjev vreden finančni paket za predsedniške volitve v ZDA prihodnje leto. To je bistveno več kot na volitvah leta 2016, ko je doniral 2,1 milijona dolarjev.

Soros se je sprva obotavljal, ko so ga spraševali, koliko denarja bo namenil ameriškim demokratom. Za Washintong Post je dejal, da bi njegovo vmešavanje le razdelilo Demokratsko stranko, toda nato si je pričakovano premislil in bo podprl ameriško levico z zajetnim kupom denarja, kot je to počel že do sedaj.

Breitbart je v preteklosti že večkrat poročal, da se Soros vmešava v številne notranje, na videz nevidne politične boje v ZDA, ko gre za imenovanje tožilcev in drugih funckionarjev. Pri tem podpira progresivne levičarje nasproti zmernim levičarjem.

Peter Truden/Nova24TV

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.