Generalni sekretar zveze NATO se je zahvalil Sloveniji za podporo v boju COVID-19 Izpostavljeno

 Generalni sekretar zveze NATO Jens Stoltenberg Foto: NATO Generalni sekretar zveze NATO Jens Stoltenberg Foto: NATO

Generalni sekretar zveze NATO Jens Stoltenberg se je v četrtek (14. maja 2020) slovenskemu predsedniku vlade Janezu Janši zahvalil za solidarnost Slovenije v zvezi s pandemijo COVID-19. Stoltenberg je izrazil tudi zadovoljstvo za nadaljnji prispevek Slovenije k Natu, vključno z napotitvijo slovenskih vojakov na Kosovo.

Slovenija je pomagala zaveznikom in partnerjem Nata pri reševanju pandemije, vključno z medicinsko zaščitno opremo za Severno Makedonijo in drugimi potrebščinami za Bosno in Hercegovino. Natovi zavezniki so tudi izpolnili prošnjo Slovenije za pomoč pri prevozu zaščitne in medicinske opreme.

Stoltenberg je poudaril, da kriza COVID-19 dokazuje, da morajo zavezniki okrepiti svojo sposobnost spoprijemanja s strateškimi pretresi, tudi z izvajanjem posodobljenih Natovih osnovnih zahtev glede odpornosti. Tudi zavezniki so pozorni na dezinformacije, propagando in kibernetske izzive.

Voditelja sta se v telefonskem pogovoru dotaknila tudi varnostnih razmer na Zahodnem Balkanu in pomena močnega sodelovanja med Natom in Evropsko unijo.

Vir glej tukaj!

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.