Epidemija ne pojenjuje: V BiH in Srbiji spet več kot 260 novih okužb z novim koronavirusom

  • Napisal  STA, Z.P.
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Beograd / Wikipedia Beograd / Wikipedia

V Srbiji so v zadnjem dnevu potrdili 299 novih primerov okužbe z novim koronavirusom, umrlo je sedem bolnikov. V Bosni in Hercegovini pa so potrdili 262 novih okužb, poročajo tuje tiskovne agencije. Podobno je bilo že v sredo, ko so potrdili po več kot 250 novih okužb. V Severni Makedoniji so medtem potrdili 113 novih okužb, na Kosovu pa 196.

V Srbiji kljub skoraj 300 novim okužbam poročajo o umirjanju razmer, saj je med drugim upadlo število bolnikov na ventilatorjih. Teh je danes 120, v sredo pa jih je bilo še 132, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

V BiH pa so od 262 novih primerov 128 potrdili v Federaciji BiH, kjer so zaradi koronavirusne bolezni 19 v zadnjem dnevu umrle tri osebe. V Republiki srbski pa sta umrla še dva bolnika.

Sarajevo ostaja največje žarišče v državi, saj so v zadnjih 24 urah potrdili 74 novih okužb. Skupno so v Sarajevu potrdili 2500 okužb, kar je okoli petina vseh primerov v BiH. V državi je še okoli 1300 aktivnih primerov okužbe, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

V Sarajevu so v okviru ukrepov za zajezitev širjenja virusa začasno odpovedali vse večje prireditve. Iz Sarajevskega filmskega festivala so zato sporočili, da bodo dogodek vseeno izpeljali, ampak brez občinstva preko spleta.

V Severni Makedoniji pa imajo še 113 novih primerov okužbe, je pa v zadnjem dnevu ozdravelo 259 ljudi. Ob šestih novih smrtnih žrtvah covid-19 je v Severni Makedoniji doslej zaradi covida-19 skupno umrlo 517 ljudi, potrdili pa so 11.399 okužb. Aktivno okuženih je še 3402 ljudi, od tega malo manj kot tretjina v Skopju, poroča makedonska tiskovna agencija Mia.

Na Kosovu je medtem aktivno okuženih še 3908 ljudi, od tega so 196 okužb potrdili v zadnjem dnevu, ko je umrlo tudi 16 ljudi. Skupno je na Kosovu koronavirusna bolezen 19 terjala 300 življenj, potrdili pa so 9688 okužb.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.