Dr. Milan Zver: Izobraževanje je ključno za ohranitev evropskega načina življenja, kulture in vrednot

  • Napisal  milanzver.eu
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Dr. Milan Zver (foto: Matic Štojs Lomovšek) Dr. Milan Zver (foto: Matic Štojs Lomovšek)

Evropski poslanec dr. Milan Zver je na včerajšnjem zasedanju v Strasbourgu spregovoril o modernizaciji izobraževanja v Evropski uniji, kjer se je uvodoma zahvalil in čestital poslanki Krystini Lybacki za dobro pripravljeno poročilo.

 

Ob tem je spomnil, da je tudi sam v zadnjih letih, ko je pripravljal poročila za programe Mladi in mobilnost, Izvajanje programa Erasmus+, Izobraževanje na daljavo kot del vseživljenjskega učenja in pri delu na področju bolonjske reforme poudarjal ključen pomen modernizacije izobraževanja in evropskih izobraževalnih sistemov.

»Vesel sem tudi, da vse bolj prihaja med nas spoznanje, da je kakovost izobraževanja ključna ne samo pri ohranjanju in dvigovanju gospodarske rasti in drugih gospodarskih kazalcev, ampak tudi pri ohranjanju načina evropskega življenja, kulture in vrednot,« je ob tem dodal dr. Zver. Pohvalil je evropske institucije, ki vse več pozornosti posvečajo izobraževanju, tako s finančnimi sredstvi kot mehanizmi, ki vplivajo na modernizacijo izobraževalnih sistemov v državah članicah. Evropska komisija je v nedavnem predlogu večletnega finančnega okvira, kljub globokim rezom na področjih kohezijske in kmetijske politike, za prihodnji program izobraževanja, usposabljanja, mladih in športa predvidela skoraj dvakrat večji proračun, kot je sedaj.

Ne nazadnje pa je evropski poslanec dr. Milan Zver v razpravi še poudaril, da se veseli sodelovanja s poslanko Lybacko pri delu na novem programu, ki bo v obdobju 2021-2027 nasledil enega od najbolj priljubljenih evropskih programov Erasmus+.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.