Britanska stranka sprožila kampanjo za zaustavitev brexita

  • Napisal  B.S.
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Brexit Brexit pixabay.com

Britanska Stranka prenove, ki je nova na britanskem političnem parketu, je danes začela nacionalno volilno kampanjo, katere namen je zaustaviti izstop Otoka iz Evropske unije oziroma brexit. Glavne britanske stranke so obtožili, da so izgubile stik z volivci, ki se počutijo zapostavljene s strani elite.

"Nameravamo biti ostri pri brexitu in vzrokih zanj," je povedal strateški vodja stranke James Torrance, kot na spletni strani poroča tiskovna agencija Reuters. "Na poslance bomo pritisnili, da ponovno premislijo o nacionalnem interesu ter da je pri glasovanju o dokončnem dogovoru z EU o izstopu na mizi tudi obstanek v uniji," je poudaril.

Britanska premierka Theresa May ima samo še osem mesecev časa, da z Brusljem sklene dogovor o izstopu iz EU. Pri tem še vedno vztraja, da bo Otok povezavo zapustil konec marca prihodnje leto.

Stranko prenove je navdihnil francoski predsednik Emmanuel Macron, ki se mu je z ustanovitvijo gibanja Naprej uspelo povzpeti na oblast v Franciji. Stranko so ustanovili lani po Macronovem uspehu na predsedniških volitvah.

B.S.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.