Barcelona do 2021 pričakuje milijardo evrov prometa

  • Napisal  Demokracija
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Simbolična fotografija Simbolična fotografija Benjamín Núñez González/Wikimedia Commons; CC BY-SA 4.0

Španski nogometni prvak Barcelona je objavil, da je na poti do novega rekorda za sezono 2018/19: prometa v višini 960 milijonov evrov, od tega naj 11 milijonov čistega dobička. Po oceni upravnega odbora je klub v 2017/18 presegel načrtovani promet v višini 897 milijonov evrov in dosegel kar 914 milijonov prometa, od tega 32 milijonov dobička.

Za to sezono naj bi se predvideni stroški povišali na 929 milijonov, a bodo poravnani s pričakovanim povečanjem prihodkov, so v izjavi za javnost še zapisali pri katalonskem velikanu in dodali, da je cilj - promet v višini milijarde evrov do leta 2021 - še vedno uresničljiv.

"Pri klubu zelo resno jemljemo poslovanje. Načrtovali smo večjo porabo, a tudi pričakujemo večje prejemke. Kar delamo, ne bo nikoli ogrozilo uspešnega delovanja kluba," je dejal tiskovni predstavnik Josep Vives.

Ob tem je Barcelona sporočila tudi namero o preoblikovanju klubskega grba, ko je opustila akronim FCB in bolj poudarila žogo ter katalonsko zastavo, s čimer naj bi se v klubu "prilagodili novi eri ter še povečali znamko v mednarodnem oziru".

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.