fbpx

(VIDEO) Senzacija na ZOI: Ester Ledecka, specialistka za deskanje, presenetila v superveleslalomu Izpostavljeno

  • Napisal  J.B., STA
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
(Slika: PrintScreen/YouTube) (Slika: PrintScreen/YouTube)

 

Dvaindvajsetletna Čehinja Ester Ledecka, v prvi vrsti specialistka za deskanje, je nova olimpijska prvakinja med alpskimi smučarkami v superveleslalomu. Za vsega stotinko je prehitela branilko naslova iz Sočija, Avstrijko Anno Veith, in za 11 Tino Weirather iz Liechtensteina, ki je število držav dobitnic kolajn na letošnjih igrah povišala na 24.

Tekma je bila po nastopu najboljših 20 tekmovalk v očeh poznavalcev praktično že zaključena. Malo razočaranje je bilo šesto mesto Američanke Lindsay Vonn, Avstrijci pa so slavili 28-letno Veithovo in njeno tretjo olimpijsko kolajno, dve je osvojila z dekliškim priimkom Fenninger, drugo zlato. A vse to je bil račun brez mlade češke zvezdnice.

S številko 26 je v alpskem centru Jeongseon štrene najboljšim namreč zmešala 22-letna Ledecka, svetovna prvakinja in prva favoritinja olimpijskega veleslaloma v deskanju, ki tudi sama ni mogla verjeti uspehu. "Kako se je to zgodilo?" je še na smučeh zavpila v ciljni areni in iskala prostor za vodilno.

Ledecka v svetovnem pokalu alpskih smučark še nikoli ni bila na stopničkah. Njena najboljša uvrstitev je sedmo mesto z decembrskega smuka v kanadskem Lake Louisu, doslej pa je navduševala predvsem s tem, da je uspešno združevala kar dva športa. Z uspehom v alpskem smučanju pa je naenkrat postala kandidatinja, da bo edina na igrah v Južni Koreji osvojila kolajni v kar dveh različnih športih.

Osmoljenki tekme sta bili Švicarka Lara Gut, ki je po napaki na zadnjem skoku bron zgrešila za vsega stotinko sekunde, ter Italijanka Johanna Schnarf, ki je na petem mestu zaostala za pet sekund.

Slovenki po pričakovanjih nista dosegli vidnih uvrstitev. Maruša Ferk je bila z zaostankom 2,07 sekunde 25., Tina Robnik pa je ob debiju na igrah zaostala 3,34 sekunde in bila 34.

Alpsko smučanje, superveleslalom, ženske:
ZLATO: Ester Ledecka (Češ)
SREBRO: Anna Veith (Avt)
BRON: Tina Weirather (Lie)

Video si lahko ogledate TUKAJ.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.