Srhljivo - slovenski smučarski trener padel v 17 metrov globoko ledeniško razpoko

  • Napisal  Škandal24 / STA
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Peter Pen (foto: STA) Peter Pen (foto: STA)

Na ledeniku Stelvio v Italiji je imel slovenski trener za hitre discipline Peter Pen nevsakdanjo nesrečo, ki se je na srečo končala brez hujših posledic. Pen je namreč padel v 17 metrov globoko ledeniško razpoko, reševanje s helikopterjem pa je trajalo skoraj dve uri, je sporočila Smučarska zveza Slovenije.

 

 “V redu sem, priznam pa, da malce v šoku. Z Alešem Gorzo sva stala ob progi in snemala fante. Bila sva dva metra narazen, okoli naju ni bilo nikjer vidne nobene luknje. Čez čas sem naredil le korak v stran in takrat se mi je vdrlo. Sprva do ramen, dokaj hitro pa sem padel globlje v razpoko. Ostali so takoj sprožili reševalno akcijo, z njimi sem bil stalno na radijski zvezi, seveda pa občutek ni bil prijeten. Na srečo je vse ok in normalno bomo nadaljevali s snežnimi pripravami,” je povedal Pen, ki je utrpel le nekaj površinskih prask in je sam odsmučal v dolino.

Smučarska zveza Slovenije se iskreno zahvaljuje vsem reševalcem in trenerjem ter ekipam, ki so pomagale pri uspešnem reševanju.

Smukaška ekipa bo v Italiji ostala še dva dni, konec meseca pa se odpravlja na priprave na južno poloblo.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.