Ronaldov Juventus ima težave – po porazu v polfinalu njegove delnice močno padle

Nekdanji Realov zvezdnik Cristiano Ronaldo tokrat ne bo v finalu lige prvakov. (foto: Alejando Ramosi / Wikipedia) Nekdanji Realov zvezdnik Cristiano Ronaldo tokrat ne bo v finalu lige prvakov. (foto: Alejando Ramosi / Wikipedia)

Delnice italijanskega nogometnega velikana Juventusa so danes doživele velik padec za več kot 17 odstotkov, potem ko je ekipa Cristiana Ronalda sinoči v četrtfinalu lige prvakov izpadla proti Ajaxu. Ko se je v Milanu trgovanje na borzi začelo malo po sedmi uri zjutraj, so padle za skoraj 21 odstotkov na 1,356 evra (20,92 odstotka).

 

Delnice torinskega kluba so lani, ko je predsednik kluba Andrea Agnelli plačal Real Madridu 100 milijonov za 34-letnega portugalskega zvezdnika Ronalda, precej zrasle.

A po nizu izgubljenih finalov lige prvakov v zadnjem desetletju Torinčanom ni pomagal niti odmeven nakup, saj so doživeli novo razočaranje, ko jih je sinoči z 2:1 na domačem stadionu v gosteh premagal Ajax in se s skupnim izidom 3:2 uvrstil v polfinale.

Juventus ima dva naslova v ligi prvakov, leta 1985 in 1996, od takrat pa je petkrat izgubil v finalu, nazadnje leta 2015 in 2017.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.