Nova točka Kopitarja premalo za zmago kraljev

  • Napisal  STA, G. B.
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Ni bilo dovolj za zmago. (foto: Wikipedia) Ni bilo dovolj za zmago. (foto: Wikipedia)

Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar je v noči na soboto vpisal novo podajo v letošnjo statistiko v ameriški ligi NHL, a je to bilo premalo za zmago njegovih Los Angeles Kings, ki so po podaljšku klonili na gostovanju pri Anaheim Ducks z 1:2.

 

Pomembno zmago račkam je v peti minuti podaljška tekme med dvema neposrednima tekmecema za končnico v zahodni konferenci priboril Rickard Rakkell. Kralji so pred tem povedli v sedmi minuti prve tretjine, ko je po podaji Kopitarja in Dustina Browna zadel Drew Doughty, a je domača ekipa poravnala izid v 17. minuti druge tretjine z zadetkom Nicka Ritchieja.

Kralji kljub porazu s 94 osvojenimi točkami na 79 odigranih tekmah ostajajo na mestih, ki vodijo v končnico, vendar imajo njihovi tekmeci manj odigranih tekem. Na sedmem mestu za moštvom iz Los Angelesa so sedaj račke s 93 točkami in eno tekmo manj, na osmem Colorado Avalanche z 92 točkami in eno tekmo manj, na devetem pa St. Louis Blues z 91 točkami in tri tekme manj.

St. Louis je v petek sicer zabeležil poraz po podaljšku v gosteh proti Las Vegas Golden Knights z 3:4, medtem ko je Colorado močno, s 5:0, premagal Chicago Blackhawks.

Kopitar je z novo vpisano podajo na tekmi proti Anaheimu svoj letošnji strelski izkupiček dvignil na 90 točk, in tako ostaja na šestem mestu med najboljšimi strelci lige.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.