Neymar se je vrnil z mojstrovino

  • Napisal  STA, G. B.
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Dolgo časa je igral za Barcelono, nato je prestopil v Paris Saint-Germain. (foto: Alex Fau / Wikipedia) Dolgo časa je igral za Barcelono, nato je prestopil v Paris Saint-Germain. (foto: Alex Fau / Wikipedia)

Brazilski nogometni zvezdnik Neymar se je po več kot treh mesecih prisilnega premora zaradi poškodbe vrnil na igrišča. In to na fantastičen način. Na prijateljski tekmi med Brazilijo in Hrvaško je v igro vstopil v drugem polčasu, v 69. minuti pa po mojstrskem samostojnem prodoru tudi dosegel vodilni gol.

 

Brazilija je na koncu zmagala z 2:0, drugi gol je v sodnikovem podaljšku dosegel Roberto Firmino.

Šestindvajsetletni Neymar, za svojo reprezentanco je dosegel 54. gol, 14 dni pred začetkom svetovnega prvenstva ni kazal, da od februarja, ko si je na tekmi svojega kluba, Paris St. Germaina, zlomil kost v stopalu, nogometa ni igral. Bil je razpoložen, dokazal je, da je pripravljen na 17. junij. Takrat se bo Brazilija v svoji prvi tekmi prvenstva pomerila s Švico. V njeni skupini sta še Srbija in Kostarika.

Hrvati bodo prvenstvo začeli dan prej, pomerili se bodo z Nigerijo, nato jih čakata še obračuna z Islandijo in Argentino.

nazaj na vrh