NBA: Cleveland in Boston še brez poraza v konferenčnem polfinalu

Simbolična fotografija Simbolična fotografija Andrzej Romański / pzkosz.pl/Wikimedia Commons; CC-BY-3.0

Onstran Atlantika se je ponoči v severnoameriški košarkarski ligi nadaljevala končnica prvenstva s tekmama polfinala vzhodne konference. Aktualni podprvaki lige NBA Cleveland Cavaliers so v seriji proti Toronto Raptors v gosteh vpisali še drugo zmago (128:110). Uspešen je bil tudi Boston (108:103), ki proti Philadelphii vodi z 2:0 v zmagah.

Junak tekme v kanadskem Torontu je bil prvi zvezdnik Clevelanda LeBron James, ki je svojemu moštvu do zmage pomagal s 43 točkami in 14 podajami, Kevin Love pa je dodal 31 točk in 11 skokov.

Toronto je proti konjenikom zapravil prednost domačega terena. Naslednji dve tekmi v seriji, ki se igra na štiri zmage, bosta v Clevelandu.

Če je bilo v Toronto vse v znamenju šova James - Love, pa se je Boston namučil proti žilavi Philadelphii, ki je v drugi četrtini vodila z 22 točkami prednosti.

V majici Bostona se je izkazal novinec Jayson Tatum z 21 točkami. Boston si je tako pred tekmama v Philadelphii priboril prednost dveh zmag.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.