Danes se ob 12.15 začenja kolesarska dirka po Sloveniji Izpostavljeno

Lanska dirka po Sloveniji / Twitter Lanska dirka po Sloveniji / Twitter

Danes ob 12.15 bo s Kongresnega trga v Ljubljani 129 kolesarjev začelo petdnevno in 808,5 kilometra dolgo dirko po Sloveniji. Na cilju današnje etape v Rogaški Slatini se bodo za zmago bržčas udarili najhitrejši sprinterji.

 

Zaključek 171-kilometrske etape je namreč pisan na kožo sprinterjem. Bržčas se bodo za etapno zmago in prvo zeleno majico vodilnega pomerili nekdanji svetovni prvak Britanec Mark Cavendish, najboljši sprinter letošnje dirke po Italiji Nemec Pascal Ackermann, Italijan Simone Consonni, Nemec Phil Bauhaus, najboljšim želita štrene mešati Luka Mezgec ter prvi adut novomeške Adrie Mobil Marko Kump.

Druga etapa bo že bolj zahtevna, a zadnji vzpon dneva na Celjsko kočo ni tako težek, da ne bi v Celju prišlo do novega sprinta. Najhitrejši kolesarji bodo svojo zadnjo priložnost na slovenski pentlji imeli v nedeljo v Novem mestu, vmes bodo na svoj račun prišli kolesarji, ki se bodo borili za skupno zmago.
Prvi favorit za naslednika Primoža Rogliča, ki je lani bil premočan za tekmece, je nadarjeni Tadej Pogačar, ki bo imel ob sebi močno ekipo UAE Emirates.
Slovenski kolesarji so na dozdajšnjih 25 dirkah po Sloveniji slavili 12 končnih zmag ter 51 etapnih zmag.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.