Četrtfinala nogometne lige prvakov: Barcelona in Roma, Real in Juventus

  • Napisal  Demokracija
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Simbolična fotografija Simbolična fotografija Ludovic Péron/Wikimedia Commons; CC-BY-3.0

Znani so pari četrtfinala nogometne lige prvakov. Barcelona se bo merila z Romo, Bayern iz Münchna je dobil Sevillo, nasprotnik Real Madrida je torinski Juventus, v povsem angleškem četrtfinalu pa se bosta udarila Liverpool in Manchester City. Prve tekme bodo na sporedu 3. in 4. aprila, povratne pa 10. in 11. aprila.

Polfinalni obračuni bodo na sporedu 24. in 25. aprila ter 1. in 2. maja. Finale bo 26. maja v Kijevu.

Direktor Manchester Cityja Txiki Begiristain je bil kratek: "Poznamo se zelo dobro, so dobra napadalna ekipa. Tekmi bosta izjemni." Liverpoolov trener Jürgen Klopp je žreb pospremil z naslednjimi besedami: "Proti Cityju smo v domači ligi enkrat izgubili in enkrat zmagali. Ne mislijo, da je najboljši možni tekmec Liverpool. To je za nas znak, da smo močni."

Direktor Real Madrida Emilio Butagueno je dejal: "Juventus je igral proti Tottenhamu, ki ima izjemne rezultate. Bil je superioren. Kljub temu so Italijani prišli naprej. Imajo zmagovalno miselnost."

Obračun med Realom in Juventusom bo ponovitev lanskega finala lige prvakov, nekdanji zvezdnik stare dame Pavel Nedved pa je prepričan, da zadnji obračun na igralce ne bo imel vpliva. "To bo drugačna tekma, igramo 180 minut. Lahko jim povzročimo težave, čeprav vemo, da jih bomo imeli tudi mi."

Nekdanji kapetan Rome Francesco Totti je pred obračunom proti Barceloni dejal: "Četrtfinalni obračun proti Barceloni - tekmi ne bosta šli v pozabo." Športni direktor Italijanov Monchi ga je dopolnil: "Ne moremo reči, da smo posebej zadovoljni z žrebom."

V imenu Bayerna je žreb pokomentiral vratar Sven Ulreich: "Žreb bi lahko bil težji. Toda Sevilla je že sijala v Evropi, trikrat je osvojila evropsko ligo. Moramo biti osredotočeni, ko bomo igrali v gosteh, delo moramo dokončati doma." Športni direktor Seville Oscar Arias pa je dejal: "Žreb je zelo zahteven. Soočili se bomo z enim od zgodovinsko najpomembnejših klubov v evropskem nogometu. Toda pripravljeni smo."

* Pari četrtfinala lige prvakov:
Barcelona - Roma
Sevilla - Bayern München
Juventus Torino - Real Madrid
Liverpool - Manchester City

 

nazaj na vrh