Celje Pivovarna Laško danes v Zlatorogu s PSG

  • Napisal  Demokracija
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Simbolična fotografija Simbolična fotografija VirusMaster/Wikimedia Commons; CC-BY-3.0

Osrednja celjska dvorana Zlatorog bo v današnjih poznih popoldanskih urah prizorišče prvovrstnega rokometnega spektakla. Slovenski prvak iz mesta ob Savinji bo v okviru 11. kroga evropske lige prvakov gostil najbolj zvezdniško in bržkone tudi najbogatejšo rokometno zasedbo na svetu iz francoske prestolnice.

Barve razvpite zasedbe PSG branijo Francozi Nikola in Luka Karabatić, Daniel Narcisse, Luc Abalo in Thierry Omeyer, Danec Mikkel Hansen, Nemec Uwe Gensheimer in Norvežan Sander Sagosen, vodi pa jo nekdanji slovenski selektor in trener celjske ekipe Zvonimir Serdarušić.

Francoska zasedba, ki že vrsto let neuspešno naskakuje prvo mesto v ligi prvakov, zanesljivo vodi v elitni skupini B, na doslej odigranih desetih tekmah je izgubila le proti nemškemu Flensburgu, na drugih tekmah pa je zmagala.

V nasprotju z njo se celjska ekipa krčevito bori za preboj v osmino finala, na dosedanjih desetih tekmah pa je premagala poljske Kielce in nemški Kiel, igrala nedoločeno z beloruskim Brestom ter dvakrat izgubila s Flensburgom, po enkrat pa z danskim Aalborgom, madžarskim Veszpremom, PSG, Brestom in Kielom.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.