Zaradi novega odhoda zdravnice "ogrožena tudi življenja malih bolnikov" v UKC

Simbolična fotografija Simbolična fotografija Matic Štojs Lomovšek/Demokracija

Poslanka SDS Nada Brinovšek je na ministrico za zdravje Milojko Kolar Celarc naslovila pisno poslansko vprašanje v zvezi z razmerami na kliničnem oddelku otroške kirurgije in intenzivne terapije.

Celotno poslansko vprašanje objavljamo v nadaljevanju.

Spoštovana ministrica!

Otroško kirurgijo in intenzivno terapijo zapušča še ena zdravnica specialistka, ki je doslej zdravila hudo bolne otroke, so poročali mediji. Od maja dalje bosta v tem delu bolnišnice tako stalno delala le še dva zdravnika. Težave naj bi za zdaj pomagal reševati mariborski klinični center, ki bo skrbel za kritično bolne otroke iz SV Slovenije, dogovarjali pa naj bi se tudi z zdravniki iz sosednje Hrvaške.

Strokovnjaki so oddelek otroške kirurgije in intenzivne terapije zapuščali že v minulih letih, teh naj bi bilo deset. Odhodi pa naj bi bili posledica slabih razmer na oddelku, utrujenost, posledično pa tudi trenja med zaposlenimi. Da je stanje resno pa je opozoril tudi novoimenovani direktor UKC Ljubljana Aleš Šabeder.

Zato me zanima, kako boste reševali razmere na oddelku otroške kirurgije in intenzivne terapije? Prosim za konkretne rešitve, saj bi po mojem mnenju lahko bila ogrožena tudi življenja malih bolnikov.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.